loodgieter aan het werk

PLASWIJCKLAAN ROTTERDAM

Voor een woning aan de Plas­wijck­laan in Hille­gers­berg hebben wij deze ver­bouwing ont­worpen. De begane grond wordt opnieuw inge­deeld en aan de tuin- en zij­kant wordt een uit­breiding gemaakt.

Uitgangspunt voor het ontwerp was de oriŽn­tatie op de tuin. Verder plaats­en we de keuken en wandopeningen zo dat er ver­schil­lende plekken ontstaan.

De dakrand van de uit­breiding heeft rond­om een gemet­selde rol­laag. Deze door­gaande rollaag ver­bindt de open tuin­gevel met de meer gesloten zij­gevel. De ver­springing van de schuif­pui ten op­zichte van het kader van het metsel­werk geeft een sterk reliŽf aan de tuin­gevel. Hier­mee wordt op een sub­tiele manier een ruim­te­lijke rela­tie ge­legd tussen de woon­kamer en de tuin.


constructeur: van der Ven BV, Ridderkerk
bestek en kosten: Multical, Rotterdam
aannemer: bouwbedrijf H. van de Sluys, Rotterdam

detail dakrand