kelder, begane grond en 1e vrdieping

RUSTENBURG ROTTERDAM

Voor de BAVO hebben we het verbouwings­voor­stel gemaakt om het pand aan de Mathenesser­laan 312 ge­schikt te maken voor de opvang van chronisch psychia­trische patienten.

Ons voorstel bevatte 3 varianten.

Bij variant 1 maken we 2 groepswoningen op verdieping 1 en 2. Op de 3e verdieping en de begane grond maken we elk 2 HAT eenheden. In de kelder komen extra voorzieningen zoals fietsenberging, kantoortje en wasruimte. Deze indeling biedt plaats aan 2 groepswoningen voor elk 3 personen en 4 HAT eenheden voor elk 1 persoon.
Bij variant 2 gebruiken we en deel van de kelder voor slaap­kamers. Dit vraagt meer bouw­kundige ingrepen zoals het plaatsen van een extra trap en eventueel aanpas­singen aan de achter­gevel van de kelder. Bij deze in­deling hebben HAT een­heden 1,3 en 4 een gecombi­neerde woon-­ slaapkamer. Totaal 2 groeps­woningen voor elk 3 personen en 7 HAT een­heden voor elk 1 persoon.
Variant 3 lijkt op variant 1, maar de 2e ver­dieping is nu ge­bruikt voor 3 HAT een­heden in plaats van voor een groeps­woning. HAT 1, 4, en 5 hebben een gecombi­neerde woon- slaap­kamer. De kelder wordt weer gebruikt voor overige functies: ber­ging, kantoor, was­ruimte etc. Totaal 1 groeps­woning voor 3 personen en 7 HAT een­heden voor elk 1 persoon.

De uitgewerkte variant bevat 3 groeps­woningen en 3 HAT een­heden.

2e verdieping, 3e verdieping en dak met dakterras
straatbeeld