detail balie

PRACHTHUIS OVERSCHIE

Tbv het te ontwikkelen 'Prachthuis', een nieuw sociaal­cultureelcentrum gericht op de wijk­bewoners, was de opdracht van de deel­gemeente Overschie om het oude kantoor van de sociale dienst aan de Abtsweg te Rotterdam opnieuw ruimtelijk in te delen en voor een aan­gepaste binnen­inrichting te zorgen. Het voor­malige kantoor was volledig dichtgeslipt met een wir-war van kamers en gangen. Ons doel was om te zorgen voor een open, warme en laag­drempelige uitstraling.

Om ruimte voor de gebruikers te scheppen is er in de lengte­richting van de platte­grond een onmoetings­straat ontworpen waar de wijk­bewoners kunnen internetten, koffie­drinken of informatie aanvragen. Parallel aan deze lang­werpige ruimte, die voor een verbinding zorgt tussen de straat- en tuingevel, zijn de andere functies gelegen.

Centraal in de ontmoetings­straat ligt de informatie­balie. Zowel de balie als de dragende betonnen schijven staan vrij in de ruimte waardoor een open toe­gangelijke sfeer ontstaat.

De combinatie van de walnoten bekleding van de balie, en de wit en paars gesauste wanden, geeft een warme en een frisse indruk. Eenmaal in deze ruimte ervaar je haar eigen identiteit.


kostenadvies: Multical, Rotterdam
aannemer: Kantoortotaal, Rotterdam

balie
plattegrond